10 ting jeg gjør for påfyll av gode vibber,og som du kanskje kan bruke til noe fornuftig :) 

01.06.2018

1. Setter av tid til å puste! Noen har så mye i hodet til hverdags at man stopper å puste innimellom, eller puster høyt oppe i brystkassen. Å sette av tid skaper bevisstgjøring som igjen vil kunne føre til aktivering av parasympatikus (det avslappende nervesystemet) og vagus nerven, som gir kropen mulighet å fokusere på kroppens organ og deres funksjon. Stresshormonene vil også få mulighet å senkes. Noen ganger bruker jeg til og med pusten når jeg går på do! Bare å spørre om du vil høre mer om det ;)

2. I samme sleng som jeg tar meg tid til å puste, ligger jeg ned i seng, sofa eller på gulv og kjenner hvordan kroppen "synker" ned i underlaget på hvert utpust. Meget muskelavslappende. Også en meget effektiv måte å sovne på når hodet spinner og jeg legger meg med høye skuldre. Og der tror jeg det er mange som kjenner seg igjen. Am I right or am I left? ;) 

3. Planlegger! Jeg skriver lister til nesten alt! Og kalenderboken er alltid med meg. Skal du gjøre det samme, vær realistisk. Det er ikke vits å fylle opp lista når du vet du ikke når igjennom uansett. Så kan du heller feire at du rekker flere en du hadde planlagt, en at du aldri rekker alt du skal gjøre :) Skriv det viktigste først og spar noe til i morgen. Det kan umulig være så mye som er så viktig at det MÅ gjøres i dag. Hva er det verst som kan skje? Du kan til og med delegere oppgaver og si mer nei. Den siste vet jeg kan være tricky :)

4. Trening! Uansett hvor sliten du er etter en dag på jobb er det alltid godt med trening for kropp og sinn. Den trenger ikke engang vare mer en 15-30 min! Får du det ikke til på egen hånd, tren med en venn eller invister i personlig trening! På tunge dager kan jeg gå på trening med mål om å gjøre én av favorittøvelsene. Det ender ofte opp i en bra treningsøkt med masse feelgood etterpå! 

5. Gode relasjoner! Jeg er utrolig dårlig på å ta opp ting som plager meg, og ekssstremt dårlig på konfrontasjoner. Ordne opp i dårlige relasjoner om mulig eller kvitt deg med de du ikke greier å ordne opp i. Ta vare på de gode du har. Mye energi tappes i dårlige relasjoner og likeså får du mye påfyll av de gode. Slettes ikke like lett i praksis som i teori, men går det på helsa løs er det likevel verdt det! 

6. Et av mine favorittsitat er "Vær mot andre som du ønsker andre skal være mot deg". Jeg har lett for å merke "om noe er i lufta" og like lett er det å tenke at det er jeg som er problemet. Destruktivt, i know! Det kan være de har en dårlig dag, så se om du kan gi noe av deg selv og få noe tilbake! Det du gir får du ofte tilbake, og likeså med mengden. Å gi åpenhet og være kontaktsøkende kan skape mange muligheter.

7. Jeg smiler. Noen dager er ikke det særlig lett, klin umulig faktisk. Smil kan faktisk lette på sinnsstemningen og kontrollere deg i muntrere retning. Fake it until you make it eller ring en god venn. I tillegg kan smilet treffe noen som trenger deg, og til gjengjeld får du energi av å se andre lyse opp rundt deg.

8. Gjør noe hyggelig for noen. Banalt men så lett å glemme! Noen ganger får jeg det over meg og sender et kort eller en fin melding, en sjelden gang sender jeg en blomst på døra og jeg elsker å be venner på middag og fest, selv om dette også blir sporadisk. Lettere er det å si hei med innlevelse til bussjåføren eller småprate med noen i køen på butikken. Det er ikke så mye som skal til og det trengs stadig en påminner!

9. Gi meg selv lov å være sint og lei. Ingen skam! Vi alle er det innimellom. Noen ofte andre sjeldnere. Vi må huske at vi der ikke er så ulike som mennesker, selv om denne siden ikke dominerer i sosiale medier.

10. Unner meg egentid! Rødvin i badekar og en god bok. I det siste har jeg slitt med fokus og slettes ikke funnet roen. Helt avgjørende å logge av sosiale medier. Paradoksalt lengter jeg etter mindre tilgjengelighet, samtidig som jeg er avhengig av å følge med på alt som skjer "der ute".