Måneden som gikk- Farvel mai hallo Juni

02.06.2019

En god måned er omme og kan summeres med lykke og fromme 😊

Mai har sust av gårde, og vi har fylt dagene med mening.

(Foto: Mette Telnes, Pusterom naturterapi)

Lokalene våre er utrolig flotte, og de byr på avslappende, lun atmosfære. Kaffemaskin er på plass og du kan senke skuldrene i ventesonen før din time. Det meste er på stell, og det er bare "småplukk" som gjenstår. Alt fra behandlingsbenk, bilder på veggene, til skohorn er på plass. Senest fredag fikk jeg inn nye stoler på kontoret så nå skal det bli riktig så fint på kontoret! Rom for trivsel 😌

Jeg har hatt mange spennende mennesker innom på behandling og det er utrolig deilig å bruke det kliniske hodet mitt igjen! Mange spente nakker (!), noen i kombinasjon med spenninger runt kjeve, noen med hodepine og andre med nakke, skuldersmerter og stiv brystrygg. I tillegg har jeg "knadd" mange hofter, bekken og korsrygger. 

Takk for at dere er nysgjerrige og stiller faglige spørsmål. Flere lurer også på forskjellen på en fysio, kiropraktor og en naprapat. Jeg skjønner at det kan gå litt i surr :-) Kort forklart kan man si at målet er det samme, og fremgangsmetodene kan variere.

Vi har

- løst opp spenninger i muskler og ledd, både for smertelindring og bedre funksjon.

- gått igjennom øvelser kunden selv skal utføre hjemme for mer effektiv behandling og langsiktig bedring.

- pratet for å bevisstgjøre og ufarliggjøre alt fra frykt for smerte eller alvorlig sykdom, til viktigheten av variasjon av daglig aktivitet og bevegelse

- skrevet epikriser til fastlege for å utrede ulike mulige diagnoser som krever annen behandling alene eller parallellt med muskel og leddbehandling. For eksempel migrene og revmatiske lidelser.

- Tapet muskulatur med kinesiotape med merkbar smertelindring

For å gi et lite innblikk i min hverdag.

Trening

Trening er fremdeles, og vil alltid være en viktig del av min praksis.

Seniortrening "Sterk og stødig" nærmer seg slutten og 10 herlige damer har vokst i styrke og stabilitet siste halve året. En ting er at jeg ser hvor mye sterkere de er, men at de selv kjenner hvordan hverdagen endrer seg til det bedre, er av høy verdi! Etter hver trening har vi også hatt en halvtime med kaffe med "noko attåt" og god prat. Så fint å kunne møtes, og så godt å kunne bidra til en så stor bedring i fysisk og mental helse. Det er så viktig! Det har vært utrolig givende. Jeg takker for meg men Frisklivsentralen fortsetter med trening i Rensåsparken i sommer.

Treningsgruppen i regi av Bedriftsidretten går også mot sommerferie. Dette er krutt av noen damer, som jeg har hatt stor ære av å trene siste året. Det er fantastisk å se hvor fort det skjer endring. Teknikk, styrke, guts.. Vi har skøya, svetta og pumpa muskler, trening er morro og litt ekstra når vi har lært å kjenne hverandre bedre! Dette blir siste runde for meg som trener i Bedriftsidretten, for denne gang. Svært vemodig da jeg har blitt så glad i "damene mine", men en erfaring- og mange minner rikere har jeg blitt. 

Utetrening er i full sving siden starten av mai og vi holder koken ut juni, før vi går ut i sommerferie. Jeg i Naprapat i nord og Lise i Din naturlige treningspartner har slått oss sammen og har fremover et stødig konsept hvor vi trener ute to ganger i uken, med variasjon av utholdenhet og styrke. Her snakker vi utetrening året rundt, og jeg gleder meg til vi kjører på videre fra høsten! Fellesskap, frisk luft, variasjon, tett oppfølging, gode relasjoner.. Og en ting jeg selv merket meg en av de første treningene, var når Lise ba alle om å lukke øynene, høre på lydene rundt oss, kjenne sola i ansiktet, bruke sansene, smile litt.. Det var så enkelt og utrolig deilig. Gleder meg til å bli bedre kjent med alle, og til alle spreke øyeblikk vi skal dele.

Juni

Gløden velværesenter har flere tilbud på lur i tiden som kommer. Foredrag, ulike treningskonsept og andre events. Jeg gleder meg til å dele!

Vi går inn i juni med stil, lag deg en knakende god måned!

Klem Aina