10 ting du kan slutte med om du ønsker å være fornøyd og glad

01.06.2018


1. KlageFørst og fremst er det jo helt innafor å klage hvis ting i livet er kjipt og vanskelig. Men etterhvert tar det mye energi fra deg, og helt sikkert de rundt deg også! Det betyr ikke at de ikke er glad i deg. Gjør noe med det du kan påvirke. Det du ikke kan påvirke bør ikke få dominere tankene dine, det stjeler energi og overskudd.
2. Begrense tro på deg selvÅå det er så mange som gjør nettopp det. Jeg tror personlig det er mange faktorer men de viktigste er sosiale medier som lager glansbilder av livet! I tillegg er vi halvsære nordmenn med janteloven i bakhånd, og mennesklige flokkdyr som ikke liker å skille seg ut av den enkle grunn- vi liker å være i flokk, være som andre og gjøre som andre! Forandring er skummelt, store steg er skummelt. Finn ut hva som stopper deg og gjør noe med det!
3. Legge skyld på andreBegynn med deg selv og se hva som kan gjøres der først.
4. Negativt selv-snakkTenk hvor mange tanker du tenker hver dag. Hva sier du til deg selv?? Jeg kan tidvis bli forbauset over alle destruktive tanker som kan komme opp. Jeg tror det gjelder ganske mange. Tenk gode tanker, drit i jante-loven. Fake it until ypu make it. Øvelse gjør mester og alt det det. Men det går faktisk an å trene opp hjernen. I starten kan det hjelpe å sette av tid til positiv tenking, til og med skrive ned! Etterhvert kommer det positive lettere og mer på automatikk!
5. Dvele ved fortidMange har baggasje og den vil tidvis komme opp. Søk hjelp om det trengs til å bearbeide fortid, for å lettere kunne se framover. Mer energi til det som kommer, i stede for det som har vært.
6. Resistent mot forandringForandring kan være skummelt og føles unødvendig. Men om man ønsker forandring må man gjøre ting anderledes. Ut av komfortsonen kan det skje mye gøy, og etterhvert som du har trent litt blir det også lettere. Få ballen til å rulle i rett retning. Litt og litt kan gi ganske store utslag på lang sikt.
7. Behov for å imponere andreAlltid på søk etter bekreftelse og oppmerksomhet. I sosiale medier kjemper vi om opmerksomhet og kanskje "følgere" og sponsorer. Pass bare på at du også gjør det fordi det gjør deg glad og gir deg godfølelsen. Og at det er hva du gjør og er som gjør det glad, ikke mengden tilbakemeldinger du får fra sosiale medier.
8. Behov for alltid å ha rettYdmykhet er en dyd.
9. Behov for andres tillatelse eller meningGjør det som føles rett for deg. Lære mens man går. Blir irritert på meg selv når jeg kjenner at jeg bryr meg så veldig om hvis mine nærmeste har andre oppfatninger en meg, på noe jeg er skikkelig gira på! :)
10. Ikke være en "dilter". Si fra om dine meninger, stå imot om du er i en "vennegjeng" som er urimelige mot andre. Det er lett å la seg rive med, og du sier deg kanskje enig i noe du ikke står for, for å få være en del av noe. Men er det verdt det? Pass på å være sammen med mennesker som satser på kvalitet.