Farvel og heisann!

30.03.2019

1 april er i anmarsj, det er tre år siden jeg flyttet nordover med ny giv. Det er dags å mimre seg tilbake!

Jeg flyttet til Bodø etter fire år med studier i Stockholm, klar for det varierte friluftslivet mer en noen gang! Jeg visste svært lite om Bodø men tenkte det var greit da jeg ikke fikk jobb i Tromsø eller Lofoten. Siden gikk det bare oppover, for en fantastisk by å bo i. Jeg kom til byen på 200 års jubileumet. Du kan jo tenke deg, en by full av positivitet, kreativitet og vekst!

Her kan du til og med lese om meg og hvorfor jeg valgte Bodø nu; https://www.bodo.no/67gradernord/

I løpet av året som ansatt i Naprapatlandslaget møtte jeg mange forskjellige, nydelige mennesker med ulike utfordringer og erfaringer og dele. "Uendelig" med vonde og stive nakker, hodeverk og skuldre. Jeg møtte noen med mer alvorlige symptomer, hvor jeg fikk bidra med viktige avgjørelser for et lykkelig utfall. Jeg har hatt utallige gode samtaler, og kunnet være en "boksepute" for mange. Jeg har fått konstruktive tilbakemeldinger og lært mye på veien. Det er når teori møter praksis at det skjer magi :)

I "laget" fikk jeg også ta del av kurs og kunnskap sammen med en flott gjeng med kollegaer fra kristiansand i sør til tromsø i nord!

Etterhvert meldte behovet seg for noe annet, som inkluderte mer trening til kundene mine. Trening er for meg viktig og i mange tilfeller angjørende for at kunder skal bli bedre, og forbli smertefrie. Selv med info og kursing i gode øvelser og tilrettelagte programmer opplevde jeg at det oftest ikke ble gjennomført i praksis. De som utførte treningen greide ikke opprettholde den over tid. Noen fikk såklart og heldigvis til trening og øvelser knyttet til problematikk, og gode resultater deretter! :)

Det ble et behov for meg å kunne hjelpe på den arenaen også, og der kom Rapida inn i bildet.

I ganske nøyaktig 1 år har jeg jobbet 100% som trener. 

Jeg har hatt trening i grupper:

Styrketrening i sirkel hvor det var kvinner og menn med alder fra 20+ til 50+. Øvelser ble tilpasset etter behov og deltakerne utførte varianter som passet best deres forutsetninger, for eksempel i forhold til smerte/skader, bevegelse og styrke.

De første sommermånedene var vi en liten gruppe med trening på stranda, hvor vi møtte alt annet en sommerlige temperaturer. I det ligger det like mye mental styrke å overgå dørstokken. Men at man har meldt seg på, vet at noen venter på deg, og får brukt kroppen i nydelig natur og frisk luft gir en mektig følelse i kroppen! 

Og for det meste:

Jeg har vært personlig trener!

Jeg har møtt utrolig mange spennende mennesker og fått bidra positivt med min kunnskap og lidenskap! Mennesker som ønsker å bli sterkere, strammere og lettere. Jeg har møtt de som er redd for å belaste fordi de må skåne og verne om vonde knær og skuldre. Hvor de tidligere har hatt skader eller smerter, og er redd for å gjøre ting vondt verre. Jeg har møtt de som ikke stoler på egen kropp(!) Jeg har fungert som motivator og kunnskapsformidler. Gjort kundene mine trygge og fått de til å kjenne på eget potensial, større enn de selv hadde tro på. Tenke å sette unødvendige begrensninger for seg selv, når alt kroppen ønsker er å bli utfordret! Jeg har møtt de som ønsker å bli sprekere for å være i stand til å takle jobb, familieliv og fritid bedre. Jeg har møtt de som har skader og smerter som ønsker bedre funksjon og smertelindring. De fleste blir bedre av generell bedre styrke i kroppen, men også ved å skape stabilitet rundt problemområdene. Nakke/skulder er et godt eksempel! Jeg har jobbet med mennesker med ulike former for revmatiske lidelser, og også her nytter de seg godt av fordelene med å trene. Smertelindrende og bedre funksjon. Jeg har også jobbet med mange damer som har vært i behov av å styrke kjernemuskulatur etter fødsel eller fordi de er kommet i overgangsalderen. Utfordringer med vonde rygger, "bulende" mage og inkontinens er vanlig og sees oftere en det prates om. 

TAKK for tilliten dere har gitt meg gjennom sammarbeid og personlig trening. Som jeg har sagt før så lar jeg meg stadig imponere over kroppens unike evne til tilpasning. Takk for gode samtaler, tårer, store smil, og gode ord! Til alle jeg har fått æren av å følge på veien, tenk på alt du har bygget opp! Ta vare på det og fortsett i god driv. JEG HEIER PÅ DEG!

Nå fortsetter jeg med nytt kapittel som Naprapat i Gløden velværesenter. 

( https://www.facebook.com/gloden.bodo/ )

Behandling hos naprapat er kanskje ikke det du spontant kobler til velvære. Men de som oppsøker meg har ofte stress, spenninger og smerte i kroppen. Å bli kvitt det som suger humør og energi. Å kunne ha en kropp som fungerer til den jobben, fritiden og hverdagen man ønsker. DET er det mye velvære i! 

Jeg kommer også til å starte opp trening i små grupper, samt events med fokus på helse. Jeg håper du vil følge med! :-)