Hils på damen bak Naprapat i nord!

18.08.2020

Aina Bye

Jeg heter Aina og er Naprapat og Trener. Min lidenskap er kunstverket kroppen vår er og mennesket bak!

I tillegg synes jeg det er spennende med trening; både utholdenhet, styrke og mental trening. Sist men ikke minst elsker jeg friluftslivet! Turer sommer og vinter, padle kajakk, sykle i marka og klatre. Å bruke kroppen og hodet gir en følelse som er vanskelig å beskrive. Fysisk aktivitet er etter mitt syn, men også i den evidens baserte verdenen, livsviktig. Det er avgjørende for hvordan jeg føler meg og påvirker alle daglige valg jeg gjør. Fysisk aktivitet bør gjøres på lik linje som å børste tennene. Jeg brenner for å få andre mennesker til å oppleve det samme.

Jeg har fra jeg var liten vært aktiv i håndball- og fotballmiljøet på Nærbø, som er en liten perle på Jæren. Friluftsliv har også interessert meg så lenge jeg kan huske. Jeg fullførte ett år på folkehøyskole med friluftsliv og ekstremsport som nøkkelinnhold. Alt fra dykking til downhill sykling, strikkhopp til fallskjermhopp, fjellturer til fots og skiturer med telt. Mye med skrekkblandet fryd, som gir mestring, utvikling og glede. Det la nok grunnlaget for den jeg er og ønsker å være, i dag!

Fra mine glanstider på fotballbanen. Jeg er nr to fremme fra høyre.

Jeg har fartet mye, med alt fra studier i Spania og Bergen, til fire år i Stockholm. Når jeg så skulle tilbake til Norge var jeg utrolig nysgjerrig på nordre deler av landet vårt, og endte litt tilfeldig opp i Bodø. Det er jeg veldig glad for! Jeg flyttet uten å kjenne noen, og synes det var et fantastisk eventyr å "begynne litt fresh". Jeg meldte meg inn i Røde kors hjelpekorpset, tok verv i fjellsportgruppen og var blant annet innom skating, fellesturer i DNT og frivillig i Parken. Alt dette for å utvide horrisonten, få venner og bekjente og integrere meg i den nye "byen min". Jeg ble i anledning tilflytting til byen intervjuet av Bodø nu, som du kan se her . Jeg ser på Bodø med like stor eufori den dag i dag! :)

På mine fire år i Bodø har jeg vært ansatt i Naprapatlandslaget to år, før jeg ble selvstendig næringsdrivende og jobbet i Rapida Bodø. Nå har jeg på nytt gått for meg selv, under samme tak sammen med en gjeng andre damer i Gløden velværesenter. Det er et nytt helse og velværehus spekket med "godsaker"! Alle ti aktører stiller med hver sine områder innen helse og velvære. Nettsiden er enda under konstruksjon men du kan ta en titt hva vi tilbyr her.